Vsestranske Peštemalke

Moja prva peštemalka… 

Prvo peštemalko sem si kupila že pred leti in od takrat je moja zvesta spremljevalka na vseh mojih poteh. Vedno znova me navdušuje s svojo božansko teksturo, mehkobo, vzorci in barvami. Prijem resic in pogled na njih je pravi balzam za dušo. Njena vsestranskost pri uporabi je neverjetna. Reševala me je v neštetih situacijah, mi služila kot ogrinjalo, senčilo, brisača, ruta, … Z leti uporabe je pridobila patino, ki ji ni para in to jo dela še bolj mojo, bolj osebno.

#

Izvor

Peštemalke so turške brisače, drugače poznane tudi kot hamam brisače. V nasprotju s klasičnimi brisačami, ki so izdelane v tovarnah, so peštemalke tkane v malih ateljejih. Mojstri tkanja predajajo svoje znanje z generacije na generacijo in tkanje je glavni vir dohodka v teh območjih.

#

Zakaj so peštemalke tako posebne?

So multifunkcionalne. Lahko se uporabljajo kot sarongi, kot rute ali šali, ogrinjala, brisače… | Zaradi raznolikih barv, vzorcev, naravnega materiala in tekstur so všečne in prijetne na otip.So tanjše kot običajne brisače. | Hitro se sušijo, kar jih dela bolj okolju prijazne. | Zavzamejo manj prostora, zaradi česar so idealne za potovanja. | S pranjem in uporabo postanejo še mehkejše.

#

Design

Te peštemalke se izdelujejo od leta 2010, tako za lastno prodajo kot priznane blagovne znamke širom po svetu. Vzorce oblikujejo lokalni mojstri. Zgodba se je pričela z dvema lastnima statvama, danes pa se jim je že pridružilo veliko zelo spretnih družin.

Vsestranskost

Izdelek je vsestransko uporaben in se lahko koristi kot sarong, ruta, šal, ogrinjalo, poletna kikla, brisača, piknik podloga, senčilo, cula, prt, pregrinjalo, … Samo vaša domišljija je omejitev.

Izberite svojo zvesto spremljevalko