Edini naš Triglav

To je zgodba o ljudeh in navezanosti na Triglav. O ljudeh, ki ustvarjajo v okolici “Očaka” in so tam v njegovi senci tudi doma. Tudi zgodba o posebni energiji, ki jo izžareva ta mogočna gora skupaj z lepoto narodnega parka.

Triglav je likovno precej enostavna gora. Ima tri izstopajoče vrhove, osrednji je najvišji in se preteguje nad vse ostale vrhove Julijskih Alp. Ko ponosno stojiš na vrhu Triglava se ti pogled ustavi nekje v daleč stran v daljavi. Marsikdo si prav takrat zapoje ponarodelo: “Oj, Triglav moj dom …”

Izdelki Triglav sporočajo preprostost, estetiko in ustrezen odnos do narave. Izdelki narekujejo aktiven način doživljanja vsakdana, z nekaj vedno potrebnega udobja in široko uporabnostjo. Triglav izdelki so pojem dobrega počutja, dajejo polet k samosvojemu raziskovanju in ustvarjanju neprecenljivih izkušenj. Izdelki Triglav so predvsem namenjeni osrečevanju ljudi.

#

Organski bombaž in certifikati

Izdelki Triglav so izdelani izključno iz organskega bombaža in recikliranih materialov. Celoten postopek proizvodnje pa je nadzorovan, sledljiv in certificiran. Potiski na izdelke (design) so izdelani s prenosom naravne barve preko sita na izdelek (sitotisk). Izdelki, ki nosijo simbol Salvage so narejeni iz 100% recikliranih materialov. Izdelki Triglav nosijo oznako “Fair Trade” – “Fair Share“. Večina izdelkov ima certifikat “PETA – Approved Vegan”. Leseni in kamniti izdelki so izdelani iz domačih materialov.

#

Razvoj izdelkov

Zastavili smo si “umirjen” razvoj izdelkov Triglav. Ideje črpamo predvsem iz okolja, aktivnega vsakdana in potreb človeka. Zastavili smo si univerzalen cilj; popolno upoštevanje okolja, ustvarjanje izdelkov izključno iz naravnih materialov in recikliranih materialov…Pomebno je, da poznamo sledljivost izdelkov (pot nastanka) in da so plod našega lastnega znanja, oblikovanja in razvoja.

#

100% Design

Znak Triglav je filigransko izdelala arhitektka in oblikovalka Tina Verk. Končna podoba znaka je posledica življenja ob tej mogočni gori in številnih pogledov na njeno silhueto. “Oblikovanje motiva, ki je bil že tolikokrat viden in je vseprisoten v narodni zavesti, je bil lep izziv. Stremela sem k temu, da bi bila oblika čim bolj izčiščena in preprosta, a obenem tudi igriva, zapomnljiva in svojska.”

Triglav kvaliteta

Izdelki so narejeni iz 100% recikliranega bombaža in recikliranih materialov. Izdelava je sledljiva in je del poštene trgovine. Izdelki so zasnovani z modernimi oblikami in nosijo iskreno sporočilo, ki kliče k udobnem vsakdanu. 

Izdelki so izdelani izključno iz organskega bombaža, celoten postopek proizvodnje pa je nadzorovan in certificiran v skladu z najnovejšo različico GOTS. Vsi izdelki so označeni kot organski bombaž. Potiski na izdelke (design) so izdelani s prenosom naravnih barv preko sita (sitotisk).

Vsi izdelki nosijo oznako “Fair Trade” in “Fair Share” ter imajo majhno vmesno provizijo denarja med kupcem in delavcem. Plačilo za delo gre neposredno delavcem v manjši in lokalni tekstilni industriji. Vsak izdelek Triglav je sledljiv in ima certifikat.

Izdelki, ki nosijo simbol Salvage, so narejeni iz 100% recikliranih materialov. Proizvodnja temelji na tekstilu iz organskega bombaža, kjer se dodajo vlakna iz lokalno recikliranih plastenk – mešanica bombaža in poliestra. Izdelki z oznako so certificirani po Global Recycle Standard in Organic Content Standard.

Večina izdelkov Triglav ima certifikat “Peta-Approved Vegan”, ki zagotavlja, da za izdelavo izdelka ali pri pridelavi sestavin za izdelek niso bile izkoriščene živali.

Izdelki so zasnovani na modernih krojih, v barvah, ki so aktualne času v katerem živimo. Človek se tako počuti udobno, je sproščen in zadovoljen. Z izdelkom, ki nosi simbol Triglav kupec med drugim sporoča, da je poseben in svojsten. Triglav je samo edini in za slednjega moramo skrbeti v najlepšem.

Papirnati in tiskani izdelki Triglav so izdelani iz recikliranih materialov. Vsak kos izdelka, kjer je uporabljen papir ali karton je izdelan v Sloveniji in to ročno. Leseni in kamniti izdelki so ustvarjeni ročno “handmade” in izdelani iz domačih surovin (naš slovenski les, naš kamen iz okolice, naša zemlja).

Koncept Triglav kolekcije je; da upoštevamo naravne materiale; da vplivamo na najmanši možen način na naravno okolje; da upoštevamo estetiko in prepostost; da je vsak izdelek trajen; da pridelamo čim manj odpadkov in ogljičnega odtisa in da smo odgovorni do družbe ter sočloveka.

Izbor izdelkov

Izberi si svojo Triglav zgodbo.